Om

Om ordOton

ordOton som firmanamn registrerade jag i samband med att jag gav ut min första cd Häxbål 1999. Därefter har jag producerat ytterligare tre skivor, men ett skivbolag är det inte. 

 

ordOton är inte heller ett bokförlag i den meningen att jag ger ut olika författares verk. Det är i första hand mina egna alster jag lanserar.  

 

ordOton är mitt produktionsbolag där jag nu ederat min fjärde bok, ”mina flickor dansar inte”. Genom mitt förlag säljer jag också min mors, Elly Hallgrens, tre första böcker inlästa på cd.  

 

ordOton står också för olika tjänster, i första hand underhållning i form av visprogram eller föreläsningar.  

 

Om Ingegärd Sundell – skribent, trubadur och ...

Jag är född och uppvuxen i Södåkra, Jonstorp. Efter diverse utflykter har jag nu återvänt till Kullabygden och slagit mig ned i Lerberget, där det är alldeles utmärkt att bo.

 

Mitt liv verkar gå i tjugoårscykler: 

År 1960 tog jag lärarexamen, år 1980 utexaminerades jag från journalisthögskolan i Göteborg, år 2000 startade jag företaget ordOton, år 2020 har jag äntligen gjort min första hemsida! ... och år 2040 fyller jag 101 år!  


När någon kallar mig författare och vispoet blir jag smickrad och glad. Själv presenterar jag mig oftast som skribent och trubadur. Men så har det inte alltid varit. Jag är en årsrik pensionär med många skiftande erfarenheter både inom och utanför yrkeslivet. 


Som lärare har jag arbetat i grundskola, på gymnasium och på särskola med klassundervisning, specialpedagogik och svenska 2-utbildning. Som journalist har jag erfarenheter från morgon- och kvällspress, TV och radio. 

... humanimalist?

Vid sidan av ord och toner – men också i samklang med ord och toner –  har jag ägnat mycket tid  åt djurskyddsfrågor. En tid var jag som journalist medarbetare i tidningen Djurens Rätt, och på FB har jag skapat en sida ”För djurens talan”.


Mitt engagemang för människans ofta respektlösa behandling av djur har bl.a.  resulterat i barn/ungdomsboken ”Nu befriar vi Elvis” och musikalen ”Absoluta Djur”. 


Ett nästan färdigt manus "50 skäl att inte skaffa hund – och varför man ändå gör det" ligger sedan länge och väntar på att snarast få lämna byrålådan – i sällskap med några utkast till noveller, romaner och visor. 

 

Jag tvingas ibland erkänna att jag har fler projektidéer än tid, ork och ambition tillåter. 


Med mitt intresse för både människor och djur försöker jag vara en god humanimalist – vilket lyckas ibland!

Begreppet humanimalism har jag inte hittat i någon svensk ordbok än, så jag vill tro att det är jag som skapat det.


Ordet – sammansatt av human och animal –  är tänkt som en träffande benämning på en filosofi där alla varelsers egenvärde och rättmätiga behov respekteras; en empatisk ideologi som innefattar såväl feminister som maskulister och andra trevliga djur. 

ordOton

för produktion i ord och ton

ordoton.se

FÖLJ MIG

Copyright © Alla rättigheter förbehållna